fbpx

BÆREDYGTIG GASTRONOMI

På GAARDEN tager oplevelsen udgangspunkt i bæredygtig gastronomi. Vi elsker stor og bred smag, og vi krydrer derfor det lokale med inspiration, krydderier og køkkenteknikker fra andre madkulturer. Men måltidets grundsten vil altid være sæsonens danske råvarer, som vi udvælger og forædler med største omhu.

Det anslås, at fødevarebranchen samlet set står for cirka en fjerdedel af verdens CO2-udledninger. Derfor mener vi, at alle, der arbejder med mad, har et ansvar for at se på, hvor de kan gøre en forskel. Det gælder også på GAARDEN. Her vil vi lave sæsonfokuseret gastronomi, som er prismæssigt tilgængelig, men som altid sætter råvarer, mennesker og miljø i højsædet.

ALLE KAN GØRE NOGET - VI VIL GØRE EN FORSKEL

Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. Derfor har vi i 2021 – med udgangspunkt i en række af FN’s Verdensmål – udarbejdet et ’Manifesto’. Manifestoet udstikker kursen for vores bæredygtighedstilgang og vores forretning. For os handler bæredygtig gastronomi ikke kun om, hvor gulerødderne er dyrket – bæredygtig gastronomi handler også om, at vores kokke og tjenere arbejder under forhold, som vi kan være bekendt. Vi ønsker, at restaurationsbranchen skal være et sted, hvor man har lyst til at blive, lære og udvikle sig – også når man har passeret 30 år og har fået børn.

BÆREDYGTIGHEDSRAPPORT

Vi siger, hvad vi gør. Men vi gør også, hvad vi siger. I tillæg til Manifestoet har vi i marts 2022 udarbejdet vores første ’Bæredygtighedsrapport’. Bæredygtighedsrapporten sætter håndgribelige tal, fakta og målsætninger bag de ting, vi siger.

Vi ved, at vejen mod en mere bæredygtig gastronomi er brolagt med konstante dilemmaer og kompromiser. Der er mange måder at gøre tingene på, og vi ved, at vores måde aldrig bliver den perfekte. Men vi stræber efter det.

For vi tror på, at vi med ordentlighed, velsmag og madglæde kan være med til at skabe positive forandringer i verden. Det har både vores branche og vores klode brug for.

På GAARDEN tager oplevelsen udgangspunkt i bæredygtig gastronomi.